2. søndag i advent: Giraffen af Arne Jacobsen

Det er i dag 2. søndag i advent, og det betyder vi skal have endnu et ukendt møbel fra en kendt designer. Denne gang sætter vi fokus på Giraffen af Arne Jacobsen.

Giraffen, der er en spisebordsstol, blev tegnet i 1958 som en del af Arne Jacobsens totalindretning af SAS Royal Hotellet, og stolen her havde sin plads i hotellets restaurant. Det var Fritz Hansen der stod for produktionen, men stolen blev aldrig sat i reel produktion og er det heller ikke den dag i dag, hvilket gør Giraffen til en ret sjælend stol. Vurderingen på stolen er da heller ikke helt ueffen, da den vurderes til 15.000-25.000 kr., til trods for at stolen ikke er “moderne”. Giraffen findes vidst nok også i en model med en firpasfod, som vi kender det fra andre Arne Jacobsen-møbler.
Stolens sæde og ryglæn består af formbøjet bøge- eller asketræ betrukket med grønt, brunt eller blåt uld og dens ben består af lamineret træ. Giraffen blev til SAS Royal Hotellet også lavet i en 2-personers sofa, der dog vidst aldrig er set i handel.

giraf2  giraf3

Tryk på “Advent”-tagget nederst på siden for at se de andre ukendte møbler fra kendte designere, som vi har præsenteret for jer disse søndage i advent.

2 tanker om “2. søndag i advent: Giraffen af Arne Jacobsen

Skriv et svar