2. søndag i advent: Grasshopper af Finn Juhl

Det er i dag 2. søndag i advent og det betyder, at endnu et ukendt design af en kendt designer skal under luppen her på bloggen. Denne gang tager vi fat i lidt af et særstykke – nemlig Grasshopper-stolen af Finn Juhl. Stolen er tegnet helt tilbage i år 1938 og produceret hos snedkermester Niels Vodder, der var møbelsnedkeren bag og fast samarbejdspartner til Finn Juhls vel nok største værker igennem tiden.
Det siges faktisk, at der såmænd blot er fremstillet sølle to eksemplarer af stolen her – hvoraf den ene er videregivet til et museum, og den anden er, eller har i hvert fald været, til salg hos den danske forhandler Jan hos 1room.dk. Stolen, der på dansk også bare kaldes Græshoppen, blev endvidere fremvist for befolkningen på det årlige Snedkerlaugs Møbeludstilling i København senere samme år, altså år 1938, hvor den var udstillet på Niels Vodders stand.

Vi har altså her fat i et utroligt sjældent stykke dansk møbelkunst, og hvor Finn Juhl kombinerer en meget udtryksfuld og letgenkendelige stol med de klassiske store ører vi kender fra andre såkaldte øreklapstole – og også fra andre møbler fra samme periode; nemlig Flemming Lassens “Min Egen Stol” m.fl. Én ting er derudover i hvert fald sikkert; man er i hvert fald ikke i tvivl om, hvorvidt stolen ligner en græshoppe eller ej.

gh003-800x800gh007-400x400gh006-400x400gh008-400x400

Tryk på “Advent”-tagget lige her under for at se udvælgelsen fra sidste uge samt de fire ukendte værker fra sidste år.

Skriv et svar