3. søndag i advent: Rover af Arne Jacobsen

Det er 3. søndag i advent – og det betyder dels at julen nærmer sig, men det betyder også, at det endnu engang nu er blevet tid til et ukendt design af en kendt designer. Denne gang er det såmænd Arne Jacobsen jeg tager fat i. Han tegnede helt fremme i år 1968 denne noget specielle stol ved navn Rover, der blev produceret hos den finske møbelproducent ved navn Asko. Rover-stolen, der må siges at være et af Arne Jacobsens mere ukendte værker, kan bedst betegnes som en slags puslespils-stol og anses i dag som Jacobsens forsøg på en såkaldt safaristol, der jo gerne skal kunne skilles ad og tages med – og som andre arkitekter tidligere havde haft succes med. Dét faktum, at den ikke blev fremstillet i Danmark, har selvfølgelig også været medvirkende til, at stolen ikke er specielt kendt.
Roverstolen er fremstillet i noget så sjældent set som sortbejdset ask, og med sæde, ryg og armlæn betrukket med læder. Om stolen findes betrukket med andet materiale, ved jeg faktisk ikke af.

Stolen er ganske vel ret sjælden og også meget speciel, men om den ligefrem også er køn, som så mange andre er Jacobsens designs, ja det vil jeg lade jer hver i sær om at vurdere. Den har i sagens natur heller aldrig opnået samme status som flere andre af Arne Jacobsens igennem tiden har. Desuden tegnede han også et tilhørende bord til stolene, hvilket er bygget op om samme koncept.

ll_3arne-jacobsen-sitzgruppe-rover-set-of-3

Tryk på “Advent”-tagget her nedenfor for at se flere sjældne værker af kendte arkitekter beskrevet her på bloggen.

 

Skriv et svar