4. søndag i advent: Slædestol af Børge Mogensen

Det er i dag 4. søndag i advent og dermed tid til sidste kapitel i denne årlige adventsserie om ukendte designs af kendte designere. Vi slutter af med Børge Mogensen, der i år 1953 designede denne lænestol, der måske nok bedre betegnes som en slædestol. Hvad man helt faktuelt skal kalde den er svært, da den ikke betegnes ens alle steder, og da den ikke er konkret navngivet i diverse bøger m.m. Den betegnes bl.a. som Medestol, Slædestol og ikke mindst bare lænestol.
Slædestolen blev produceret hos snedkermester Tage Christensen, og den blev præsenteret på udstillingen “Købestævnet”, der fandt sted i Fredericia samme år. Stolen er udført med stel af stål, slæde-fødder i teak eller palisander og selve stolen betrukket med uld.

Slædestolen er ikke helt på samme måde ukendt som eks. de sidste søndages udvalgte designs, men ikke desto mindre er stolen meget sjælden og langt fra kendt i den bredde befolkning, som vi ellers kender det fra en række andre af Mogensens møbeldesigns. Rent faktisk skulle stolen blot være fremstillet i et ganske lavt antal eksemplarer. Derudover findes der også en tilhørende skammel til Slædestolen her.

9765062_bukobject53c4c8fd1ddd57f8a827bb72c8ddbb2eboerge-mogensen-sleigh-chair

Tryk på “Advent”-tagget her under for at se flere af disse mere eller mindre ukendte værker af ellers kendte møbelarkitekter fra i år og sidste år.

Skriv et svar