5 personlige favoritter #2

Så er det atter engang blev tid. Med dette 5 personlige favoritter #2 vil jeg dele en håndfuld af mine personlige favoritter med jer her på bloggen.

Kai Winding, kommode. Tegnet og produceret i 1960’erne. Findes både udført i teak og palisander, og ses også både med og uden ben. Jeg har altid været ret vild med dens look og ikke mindst de flotte greb på skufferne. Kommoden produceres ikke den dag i dag.
405053431052334009128

Finn Juhl, Pelikanen. Tegnet helt tilbage i år 1940, og oprindeligt produceret hos snedkermester Niels Vodder. Hansen & Sørensen og i dag OneCollection, har også stået for produktionen. En overpolstret lænestol med skønne tykke ben i massivt teaktræ. En af mine absolutte favoritstole. Pelikanen her er den enesete af de 5 her i guiden, der fortsat produceres i dag.
51705-3953119pelikanen2

Grethe Bang, papirkurv. Tegnet tilbage i år 1955 og produceret hos Torben Ørskov & Co., der bl.a. også var producenten bag Krenitskålene samt Hans Bøllings bakkebord. Skraldespanden er udført i metal og med en emaljeret inderside – præcis som de førnævnte Krenitskåle. Derudover med flethåndtag. Papirkurven her bliver i øvrigt fejlagtigt krediteret Finn Juhl af og til. Ikke i produktion den dag i dag.
bang13579754images

Jo Hammerborg, Milieu. Til trods for, at denne lampe ikke er blandt Hammerborgs mest kendte værker, så er den helt klart blandt mine favoritter af ham. Milieu-pendlen er tegnet helt fremme i år 1975 og produceret hos Fog & Morup. Lampen blev produceret i tre forskellige størrelser; mini, midi, maxi – og derudover i flere forskellige farver. Produceres ej heller længere.
danish-milieu-copper-lamp-by-jo-hammerborg-for-fog-morup-1960s-02milieu-hanging-lamp-by-jo-hammerborg-for-lyfa

Johannes Andersen, Smilet. Tegnet i år 1957 og produceret hos Silkeborg Møbelfabrik. Bordet er udført i massivt teaktræ og med det karakteristiske hulrum, eller smil om man vil, til evt. aviser og blade. Smilet-bordet er et af de mest populære sofaborde inden for dansk møbeldesign, og samtidig vel nok Johannes Andersens største værk. Ligeledes ikke i produktion den dag i dag.
Web-Res-2006smil2

Tryk på “5 personlige favoritter”-tagget her under for at se flere blogindlæg i lige netop denne kategori.

3 tanker om “5 personlige favoritter #2

    1. Hej Thomas. Tak for din besked.

      Kommoder af Kai Winding svinger lidt i pris alt efter om det er teak eller palisander og om det er med eller uden ben. Dem i palisander og med ben kan godt blive halvdyre.

      Jeg selv en uden ben, ja, men den er dog ikke til salg.

    2. Jeg får en til salg i Rio palisander med ben hos Lauritz.com. Den er vurderet til 25.000kr, den sidst solgte fik hammerslag på 38.000kr. Jeg afventer et CITES- certifikat, så den kommer på om1-2 måneder

Skriv et svar