5 personlige favoritter

Jeg vil her gennemgå 5 af mine mange personlige favoritter inden for denne designverden. Fællesbetegnende for dem alle i guiden her er, at det er møbler/belysning m.m. som jeg simpelthen aldrig bliver træt af og som jeg altid tror jeg vil elske.

Børge Mogensen briks, model 4311 og 4312 (forskellige bredder). Tegnet tilbage i 1958 og produceret hos Fredericia Furniture. Specielt modellen i gråt stof er lige mig. Denne model er blå og briksen findes i flere forskellige farver. Briksen produceres ikke den dag i dag.
3

Hans J. Wegner, Påfuglestol. En dyr, eftertragtet og relativt sjælden stol. Et af Wegners største værker, og stolen er fra år 1947 samt produceret først hos Johannes Hansen og senere PP Møbler. Ufattelig smuk – specielt de ældre og patinerede modeller med armlæn i teak. Det var rent faktisk Finn Juhl, der navngav stolen Påfuglestol. Det er også finere end blot Model 550, som stolen oprindeligt hed.
1

Arne Jacobsen, AJ bordlampe. Tegnet til SAS Royal Hotellet i år 1957 og produceret hos Fritz Hansen. Vel nok en af de mest skarpe og samtidig elegante lamper der findes inden for dansk design i form af det sortlakerede metal. Den har jeg bare altid været helt vild med. Specielt bordlampe-modellen her.
2

Per Lütken, Dråbevaser. Vidst nok tegnet omkring midten af 1950’erne, og tegnet for Holmegaard. En sand klassiker, der altid har været mere eller mindre populær. De store modeller er meget eftertragtede. Hvordan kan man ikke holde af noget så smukt?
b

Mogens Lassen, manden bag Kubus-stagerne. Spisebord og tilhørende stole, hhv. model 4626 og 4216. Tegnet i 1963 og produceret hos Fritz Hansen. Et helt fantastisk fedt sæt, der dog ikke ses udbudt ofte, men som heller ikke er specielt dyrt, når det engang i mellem ses i handel.
5 4

Tryk på “5 personlige favoritter”-tagget her nedenunder for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

 

Skriv et svar