7 Finn Juhl-designs du måske ikke kender

Med dette 7 Finn Juhl-designs du måske ikke kender-indlæg vil jeg sætte lidt fokus på en håndfuld interessante og relativt ukendte designs af et af de største og mest efterspurgte navne inden for dansk møbelhistorie, nemlig Finn Juhl. Vi kender jo alle store ikoner som Høvdingestolen, Poeten, Pelikanen, NV45-stolen m.fl., men Finn Juhl har i den grad også tegnet stregerne til en lang række spændende møbler, som langt de færreste sikkert kender til. Her nedenfor kan du se et udpluk af de mere eller mindre ukendte Finn Juhl værker.

Lænestol og sofa, FJ50, designet i år 1950 og fremstillet hos snedkermester Søren Willadsen. Et design der oprindeligt ikke var specielt velset, men selve udformningen med de skulpturelle former og det faktum at det er ret sjældent design og af netop Finn Juhl, gør det til et i dag noget mere eftertragtet produkt end oprindeligt.
a4371bdcbb0cef1ca7e3d5dd41ff17ef
(Billede fra pinterest.com)

Sofa, Model 57, designet i år 1957 og fremstillet hos Bovirke. Sofaen, der er et af hans mere specielle og nærmest futuristiske designs, som vi også kender det fra bl.a. hans Baker-sofa, blev angiveligt kun fremstillet i et yderst begrænset antal. I år 1998 blev den relanceret hos Hansen & Sørensen, der i dag hedder OneCollection og hvor den fortsat nyproduceres.
XXX_8837_1302632631_1
(Billede fra 1stdibs.com/sohotreasures)

Sofa, BO77, designet i år 1953 og ligeledes fremstillet hos Bovirke. Ikke ligefrem et af Finn Juhls mest interessante designs. Sofaen kan dog uden tvivl betegnes som et samlerobjekt for kendere, og sofaen er da også udstillet hos Design Museum Danmark.
bo-77-sofa-by-finn-juhl-for-bovirke-1960s-1
(Billede fra pamono.com)

Isspand, designet omkring år 1958 og fremstillet hos Torben Ørskov & Co. Hvad mange sikkert ikke ved af, så har Finn Juhl også tegnet i hvert fald én isspand. Den blev fremvist Lansdforeningens Dansk Kunsthåndværks årsudstilling i netop ’58, så jeg antager den er tegnet omkring det år.
223376
(Billede fra antikvitet.net)

Armstol, designet i år 1965 og fremstillet af snedkermesteren Ludvig Pontoppidan. Intet mindre end en yderst sjælden stol.
DSC_9219
(Billede fra schalling.se)

Bordbænk, designet i år 1953 og fremstillet hos Bovirke. Et multifunktionelt møbel, der med tilhørende farverige hynder både kan anvendes som bord og bænk – eller begge på én gang. Også et af få eksempler, hvor Finn Juhl benyttede sig af stål i hans designs.
2495612_l
(Billede fra 1stdibs.com/gallerifeldt)

Lænestol, Model FJ55, designet i år 1955 og fremstillet af snedkermesteren Niels Vodder. Vi slutter denne lille guide af med én af mine absolute favoritter inden for Finn Juhl kreationer. Stel i teak, sæde betrukket med uld eller læder og den justérbare ryg af sjeneflet og med messingbeslag. Stolen, der i øvrigt flere steder betegnes som endnu en Høvdingestol, er angiveligt kun fremstillet i meget begrænset antal eksemplarer.
Finn Juhl, sjælden stol, 1950erne, billede af Artsy
(Billede fra artsy.com)

Tryk på “Guide”-tagget lige her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar