86 år med Hans Bølling – og still going strong

I dag fylder den danske arkitekt Hans Bølling intet mindre end 86 år – og han er såmænd still going strong. Tidligere denne sommer havde jeg æren af at møde manden selv og være gæst til et foredrag hos Illums Bolighus, hvor han fortalte om sin karriere – lige fra stort til småt. Til dette foredrag i Århus var det klart for alle, at Hans fortsat er i fuldt vigør og fortsat sprudler af liv og gode historier.
Her nedenfor kan du blive en lille smule klogere på tre af hans bedst kendte værker.

Ænderne, tegnet af Hans Bølling i år 1959. Idéen til ænderne i teaktræ fik Hans fra i dag nærmest ikonisk episode midt i København, hvor en andefamilie vandrede over vejen midt i myldretiden, og hvor en politimand pænt måtte trafikken tilbage.
MG_6136-2_new-Custom
(Billede fra architectmade.com)

Pessimist og Optimist, tegnet af Hans Bølling fremme i 1960’erne. De to lunefulde figurer har fleksible arme af vævet bomuld, som man kan sætte på forskellige måder. De er af lavet af teaktræ og håret er af kaninpels.
OPTIMIST-Large
(Billede fra architectmade.com)

Bakkebord, tegnet af Hans Bølling i år 1963. Vi kommer simpelthen ikke uden om dette bord. Hans Bøllings mest ikoniske design – og intet mindre end en tidløs klassiker. De originale borde er af teaktræ og med karakteristiske vendbare bakker i farverne rød og sort. Her på bloggen kan du i øvrigt få (næsten) hele den lange historie bag netop Bøllings ikoniske bakkebord.
www

hans-boelling-portraet
(Hans Bølling omgivet af nogle af kan kendte træfigurer. Billede fra rosborgshop.dk)

Tryk på “Mærkedag”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar