Arne Vodder

Arne Vodder var en dansk møbelarkitekt, der blev født tilbage i år 1926 og døde så sent som i år 2009. Han startede ud som udlært på Skolen For Boligindretning tilbage i år 1945 som blot 19-årig – i øvrigt en skole med snedkermester Niels Vodder i spidsen. Ganske få år efter, nu fremme i 1947, blev Arne Vodder så uddannet arkitekt på Kunstakademiet i København, hvor han i disse år såmænd havde Finn Juhl som underviser og mentor. Specielt årene med uddannelsen under Finn Juhl kunne efterfølgende tydeligt ses i Arne Vodders designs – både i udformning, idéerne og ikke mindst de karakteristiske farvekombinationer på bl.a. Vodders skænke.
I år 1951 etablerede Arne Vodder så egen tegnestue og derfra tog tingene for alvor fart. I år 1953 startede han i samarbejde med sin kompagnon, Viggo Velin, et frugtbart og meget succesfuldt samarbejde med firmaet Sibast Møbler, hvortil Arne Vodder i perioden fra slut 50’erne og til start 60’erne tegnede møbler, der skulle vise sig at blive hans mest populære og eftertragtede designs. Det var også hans iøjnefaldende møbeldesigns for Sibast Møbler, der slog hans navn fast som anerkendt møbelarkitekt i selveste USA.
Arne Vodder har derudover tegnet møbler for fabrikanter såsom Fritz Hansen, Erik Jørgensen, Glostrup Møbelfabrik, France & Daverkosen (France & Søn og Cado), Bovirke og Slagelse Møbelfabrik m.fl.
Derudover skal det nævnes at Arne Vodder i 25 år arbejdede som husarkitekt for Havemanns Magasin A/S, han har deltaget i tegningen og opførelsen af over 1000 typehuse for firmaet Borg & Vodder Huse, samt hans designs har haft separate udstillinger rundt omkring i verdenen, bl.a. London og New York.

f42f3f4ba5925b812146377ba63e6a6b
(Trepersoners sofa, model “Kisser”, tegnet i år 1953 og fremstillet af Ivan Schlechter. Sofaen daters enkelte steder til starten af 60’erne. Billede af dmk.dk)

(Billedet øverst er fra schalling.se)

Tryk på “Portræt”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar