Danmarks dyreste sofa

Danmarks dyreste sofa – det er såmænd, hvad denne sofa nu kan betegnes som. Sofaen, der er tegnet af ingen ringere end Flemming Lassen, som vi jo som bekendt kender fra en række andre meget bekostelige møbler, opnåede så sent som i onsdags et hammerslag på intet mindre end svimlende 610.000 kr., da der blev afholdt international auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i Bredgade, København. Vurderingen lød på 150.000-200.000 kr.

Den overpolstrede sofa er som sagt tegnet af arkitekten Flemming Lassen og kan dateres helt tilbage til år 1935. Det var den anerkendte snedkermester Jacob Kjær, der fremstillede sofaen, der er lavet i et for mig ukendt antal eksemplarer, og som i øvrigt er udført med sider, sæde og ryglæn betrukket med nistret uld i farven beige og dybthæftede lyse knapper samt rykke runde ben af nøddetræ. By Lassen har den dag i dag relanceret flere af hans designs, og Mingle-sofaen ligner en opdateret version af netop denne sofa.
Selvsamme Flemming Lassen kender vi bl.a. fra specielt to lænestole; Den Trætte Mand og Min Egen Stol. Førstnævnte er desuden fortsat den dyreste stol, der nogensinde er solgt på auktion herhjemme, med et hammerslag på 1,42 mil. tilbage i år 2014. Derudover skal det nævnes, at et eksemplar af netop Den Trætte Mand på samme auktion i onsdags, fik et hammerslag på 590.000 kr. Flemming Lassen er i sandheden ét af de allermest eftertragtede danske navne inden for moderne møbler og design.

(Billedet øverst er af Bruun Rasmussen)

Tryk på “Vidste du at…”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar