En sjælden Jagtstol

Vi skal her beskæftige os lidt med en sjælden variant af en såkaldt jagtstol. De fleste, eller i hvert fald mange med mere eller mindre interesse for dansk møbelhistorie, kender med stor sandsynlighed til Børge Mogensens ikoniske model tilbage fra år 1950, men det er med sikkerhed færre, der også kender til netop denne udgave. Jagtstolen her er nemlig tegnet af den ligeledes danske møbelarkitekt H. Brockmann Petersen, der for mange som sagt sikkert er et ret ubeskrevet blad. Brockmann Petersen tegnede stolen her i år 1956, hvor den samme år blev præsenteret på det årlige Snedkerlaugets Møbeludstilling i København – faktisk på 30. året for udstillingen. Det var endvidere hos snedkermester Louis G. Thiersen & Søn, at Jagtstolen blev fremstillet på bestilling. Stolen fremstilles ikke længere den dag i dag.

Jagtstolen er udført med stel af teak, justérbar ryg samt sæde i spanskrørsflet, armlæn og stropper i kernelæder og beslag i messing. Oprindeligt er Brockmann Petersens Jagtstol her tiltænkt at være monteret med en i øvrigt aftagelig nakkestøtte, men den ses også ofte uden. Stolen er vel i realiteten også smukkere uden.

(Billedet øverst er af dmk.dk)

Tryk på “Klassiker”-tagget lige her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne serie her på bloggen.

2 tanker om “En sjælden Jagtstol

  1. Hej
    Vi har fået produktions rettighederne af sønnen til Brockmann Petersen, kan du evt hjælpe med gamle tegninger eller hvor de forefindes efter konkurser?
    Hjemmeside er vi igang med at lave, vi mødes pt ugentlig med sønnen.
    God dag og tak

    1. Hej Tommy. Det lyder rigtigt spændende – men jeg kan desværre ikke være behjælpelig med de gamle tegninger. Bedste hilsner, Erik

Skriv et svar