Et vidunderligt bord

Dette er et vidunderligt bord. Den danske møbelhistorie har budt os på ganske mange smukke borde. Det er dog et felt, hvor jeg personligt synes at det er svært at finde sande perler, som det ellers ikke er svært i eks. stolenes verden. Et af de for mig allersmukkeste er dette bord, tegnet af den mere eller mindre ukendte danske arkitekt Niels Koefoed, der trods alt nok er bedst kendt for sine mange spisebordsstole; bl.a. Peter, Lis og ikke mindst Eva, hvortil dette bord eftersignende er tilhørende. Bordet, der også går under betegnelsen Model 304, er tegnet tilbage et sted i 1960’erne, men det præcise årstal for designet kender jeg desværre ikke.
Bordet er et såkaldt gateleg-bord, hvor det yderste af bordet kan slås ned og de v-formede ben kan slås ind, så det pludselig ikke fylder noget. Niels Koefoeds bord her, der i øvrigt både findes i teak og palisander, er udført hos Koefoeds Møbelfabrik, også kendt som Koefoed Hornslet, der var beliggende i netop Hornslet. Bordet her fremstilles ikke længere den dag i dag, men andre af Koedfoeds værker produceres fortsat i Thailand og hos producenten Casø.

Udover Niels Koefoeds gateleg bord her, så har andre og også bedre kendte danske møbelarkitekter såsom Børge Mogensen, Kurt Østervig, Hvidt & Mølgaard og ikke mindst Aksel Bender Madsen & Ejner Larsen faktisk også tegnet lignende, eller i hvert fald mere eller mindre sammenlignelige borde.

(Billedet øverst er fra roxyklassik.dk)

Tryk på “Guide”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar