Et yndlingsbord

Når vi taler om danske såvel som skandinaviske borde, så kommer vi ikke uden om dette eksemplar. Et af de for mig allersmukkeste borde fra den danske designskat blev tegnet af den mere eller mindre ukendte arkitekt ved navn Niels Koefoed. Han er trods alt nok bedst kendt for sine mange spisebordsstole, hvor modeller såsom Peter, Lis og ikke mindst Eva – sidstnævnte hvortil dette bord eftersignende er tilhørende, er nogle af de mest udbredte. Bordet her, der også går under betegnelsen Model 304, er tegnet tilbage et sted i 1960’erne, men det præcise årstal for designet kender jeg desværre ikke.
Bordet er et såkaldt gateleg-bord, hvor det yderste af bordet kan slås ned og de v-formede ben kan slås ind, så det pludselig ikke fylder noget. Niels Koefoeds bord her, der i øvrigt både findes i teak og palisander, er udført hos Koefoeds Møbelfabrik, også kendt som Koefoed Hornslet, der var beliggende i netop Hornslet. Bordet her fremstilles ikke længere den dag i dag, men andre af Koedfoeds værker reproduceres atter hos producenten Casø Furniture.

Udover Niels Koefoeds gateleg bord her, så har andre og også bedre kendte danske møbelarkitekter såsom Børge Mogensen, Kurt Østervig, Hvidt & Mølgaard og ikke mindst Aksel Bender Madsen & Ejner Larsen faktisk også tegnet lignende, eller i hvert fald mere eller mindre sammenlignelige borde til dette af Koefoed.

(Billedet øverst er fra room58..dk)

Tryk på “Klassiker”-tagget lige her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar