Hans-Agne Jakobssons lampekunst

Så er der svensk på bloggen. Hans-Agne Jakobsson er en sand mester inden for smukke lamper – intet mindre. Den svenske lampe- og møbeldesigner levede fra 1919-2009 og har op igennem 1950- og 60’erne, og måske endda også tidligere og senere, designet og fået produceret et kæmpe hav af lamper. Hans-Agne Jakobsson er et stort navn i hjemlandet og også et velkendt navn her i Danmark – men overordnet set er hans designs mindre kendte internationalt end lamperne fra hans skandinaviske kollegaer som Poul Henningsen og finske Paavo Tynell. Hans-Agne Jakobssons lamper er godt repræsenteret i de svenske hjem, men ligesom vi her i Danmark kender det fra Poul Henningsen, så er hans lamper også meget udbredte på offentlige steder og hos virksomheder.

Jeg vil her vise jer en lang billedserie med nogle af de smukkeste af dem jeg kender til og har kunne finde på nettet – for han har godt nok designet mange! Priserne er relativt høje på mange af hans kendte lamper. Udformningen af lamperne går lige fra fine klassiske til moderne fortolkninger af lysekroner og til de mere moderne og tidsløse designs.
Jeg synes bestemt Hans-Agne Jakobsson er en sjov vej at gå, hvis du er på lampe-jagt, fremfor måske at vælge de klassiske PH-lamper som vi kender.

agne4 agne8 agne13 agne5 agne1 agne11 agne6 agne10 agne2 agne7 agne agne9   agne17 agne18

2 tanker om “Hans-Agne Jakobssons lampekunst

    1. Hej Birgit. Intet er som udgangspunkt til salg herinde – ved mindre det selvfølgelig fremgår tydeligt. Jeg skriver blot om møblerne m.m. 🙂

      Bedste hilsner
      Erik

Skriv et svar