Helge Vestergaard Jensen daybed på auktion

Netop nu er der en Helge Vestergaard Jensen daybed på auktion hos Lauritz.com. I Egå-filiaen ved Århus kan du netop nu opleve lidt af et særsyn – de har nemlig netop nu et af de fineste værker inden for lige netop daybeds på onlineauktion. Vi skal have fat i den danske møbelarkitekt Helge Vestergaard Jensen, der til trods for at han måske i manges ører er et ukendt navn, faktisk er en ret så eftertragtet arkitekt blandt kendere – dels fordi hans møbler er sjældne, men også fordi at kvaliteten er høj. Tilbage i år 1955 tegnede han denne smukke og elegante daybed, udført af snedkermesteren Peder Pedersen, der bl.a. også har udført Poul M. Volthers Pyramidestol samt selvsamme Helge Vestergaard Jensens ikoniske gyngestol og sofa. Denne daybed er fremstillet i hvert fald i tre varianter af hvad jeg ved af – nemlig i massiv teak, massiv wengé og massiv palisander – alle tre udspændt med nylontråde. Jeg har oftere set denne daybed uden hynde, men der hører naturligvis en hynde og endda også tilhørende nakkepude til.
Denne daybed blev første gang fremvist på det årlige Snedkerlaugets Møbeludstilling i København i netop år 1955, hvor den i øvrigt blev præsenteret sammen med et andet af Vestergaard Jensens kendte værker – nemlig Ketsjerstolen, hvor også det karakteristiske nylontråd, eller fiskesnøre, som det faktisk beskrives andre steder, også er anvendt.

Denne daybed kan altså netop nu opleves i Egå-filialens showroom, og onlineauktionen løber frem til d. 1. februar kl. 20:30, hvor hammerslaget er sat til at falde. Vurderingen lyder i dette tilfælde på 100.000 kr. – men andre eksemplarer af netop denne daybed er tidligere blevet solgt for lavere beløb hos auktionshuse her i Skandinavien.

(Billedet øverst er fra Lauritz.com)

Tryk på “Jeg anbefaler”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar