Historien om Montana

Reol- og opbevaringssystemerne fra Montana noget af de mest velkendte og eftertragtede inden for nyere dansk møbeldesign. Det hele startede i år 1982, da den danske erhvervsmand og officer i Søværnet, Peter J. Lassen, grundlagde firmaet Montana Møbler. Peter Lassen var 52 år gammel, da han søsatte Montana-projektet, men inden da havde han tidligere arbejdet i svigerfarens firma, nemlig Fritz Hansen, hvor han rent faktisk var direktør i årene 1969-1979, og hvor han i den periode arbejde tæt med bl.a. Arne Jacobsen og Jørn Utzon.
I 2009 aftrådte Peter Lassen, i en alder af 79 år, stillingen som direktør hos Montana Møbler, for i stedet at sidde med i bestyrelsen. Den dag i dag er det sønnen, Joakim Lassen, der er adm. direktør hos Montana Møbler.
Firmaet holder til på Fyn, hvor intet mindre end 19.000 m2 og 160 medarbejdere danner rammerne for produktionen af de meget udbredte reolmoduler m.m.

peter j. lassen
(Peter J. Lassen, grundlæggeren af Montana Møbler)

Montana Møbler er vel bedst kendt for deres væghængte eller stående reoler og skabe, men derudover producerer firmaet også højtalersystemer, borde og stole samt løsninger til bad- og soveværelset. Se mere og sammensæt dit eget Montana-modul på http://www.montana.dk.

Endvidere skal det nævnes, at Montana Møbler i 2003 modtog Bo Bedre’s “Klassikerpris” for relanceringen af Verner Pantons Tivolistol, eller Panton One, som den nu produceres som. De har ydermere taget et par af Pantons andre designs under vingerne. Derudover har kendte møbelarkitekter som Kasper Salto, Arne Jacobsen og også netop Verner Panton tegnet møbler for Montana.

Djob panton one
(Djob Tablet af Arne Jacobsen for Montana i 1971 og Panton One (Tivolistolen) af Verner Panton, relanceret hos Montana)

Tryk på “Historien om”-tagget for at se flere blogindlæg i samme kategori her på bloggen.

 

Skriv et svar