Huset på Kratvænget 15

Huset på Kratvænget 15 i Ordrup var ikke noget helt almindeligt hus. Huset var tegnet i år 1942 af en ung og ambitiøs arkitekt på blot 30 år ved navn Finn Juhl – og det stod den gang, såvel som i dag, som et strålende eksempel på modernismens indtog i dansk design og arkitekturen i det hele taget. Finn Juhl tegnede huset, beliggende på den i alt 1700 m2 store grund, til sig selv og hans daværende hustru, Inge-Marie Skaarup – og opførelsen af huset finansierede de bl.a. med arven efter Finn Juhls far.  Huset afspejler et meget stærkt billede af, hvordan Finn Juhl tænkte og arbejdede som arkitekt. Der er tænkt over enhver detalje – lige fra interiøret, farverne både inde såvel som ude og ikke mindst materialevalgene overalt. Også selve lysindfaldet, de ydre omgivelser og ikke mindst haven, havde faktisk stor betydning for Finn Juhl også.
Huset er i sagens natur fyldt med Finn Juhls egne designikoner – lige fra Høvdingestolen, Knoglestolen, Poeten og 45’eren – men også værker af bl.a. Nanna Ditzel, Poul Henningsen og Vilhelm Lauritzen – sidstnævnte for hvem Finn Juhl jo var ansat hos i sine unge år, pryder indretningen i hjemmet. Derudover ses også værker af andre danske kunstnere såsom Erik & Anna Thommesen, Asger Jorn og Vilhelm Lundstrøm m.fl. flere steder i det spændende hjem.

Det i dag verdenskendte hus støder op til Kunstmuseet Ordrupgaard, der tilbage i år 2007 fik huset foræret til museumsbrug – komplet møbleret og indrettet som da Finn Juhl og hustruen boede der. Dørene åbnede i april år 2008, og siden da har Finn Juhls hus været ét af museets store trækplastre.
Du kan se en billedserie af hjemmet lige her: https://readcereal.com/finn-juhls-house

arbejdshjørne, kratvænget charlottenlund, 1942, del af ordrupgaard museet

(Billederne er begge fra ordrupgaard.dk)

Tryk på “Guide”-tagget lige her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar