Interview med Le Gammeltoft

Skandinaviskdesign.dk har talt med DJ., radiovært og pladeselskabsejer, Le Gammeltoft, for at høre mere til hendes velkendte og åbenlyse kærlighed og interesse for indretning og design. Le bor med kæresten og deres lille datter i en lejlighed i en fredet bygning fra år 1752 på Christianshavn.

1. Beskriv for vores læsere på bloggen, hvad det er ved indretning der fanger dig?
“Jeg kan godt lide, at man via indretning i hjemmet kan udtrykke sin personlighed og forhåbentlig på den måde gøre folk trygge og veltilpassede i ens hjem.”

2. Hvordan er der indrettet hos dig selv?
“Vi bor blandet; moderne og klassisk – og med et mix af træ, stof og køligere elementer som glas og stål.”

le1 le5 le2 le4 le8 le6le7
(Billeder af indretningen hjemme hos Le Gammeltoft. En hyggelig og personlig indretning, hvor vi bl.a. ser kendte klassikere som Kaare Klints Safaristol samt Barcelona-stolen af tyske Mies Van Der Rohe og engelske Robert Dudley’s Bestlite væglampe. Billederne er af Line Thit Klein for Boligmagasinet)

3. Hvad er dit bedste indretningstip du kan give vores læsere?
“At blande dyrt med billigt. At skabe løsninger der passer til dig, dit hjem og til dit liv. Og tænk opbevaringsdetaljer ind i din indretning, så du hurtigt kan slippe af med rodet, når der kommer gæster.”

4. Hvad er dit forhold til møbelklassikere og design fra 50- og 60’erne?
“Er meget glad for dansk møbelkunst. Er utroligt begejstret for den måde træ er blevet brugt på gennem tiden i Danmark. Det er ægte håndværk.”

5. Har du måske endda en favorit designer og et all-time favoritmøbel?
“Kaare Klints måde at kombinere træ og læder har jeg altid været rigtig vild med. “Den Røde Stol” har jeg altid været forelsket i.”

røde stol
(Den Røde Stol, af Kaare Klint. Tegnet i 1927 og produceret hos Rud. Rasmussen)

Skandinaviskdesign.dk siger mange tak for snakken til Le, og ønsker hende alt godt i fremtiden med pladeselskabet Sound Of Copenhagen samt radiostationen Heartbeats.

Tryk på “Interview”-tagget for at se flere interviews her på bloggen.

Skriv et svar