Interview med Anders Faarborg fra Novel Cabinet Makers

Skandinaviskdesign.dk har taget en snak med møbeldesigner og indretningsekspert, Anders Busk Faarborg. Sammen med Lars Rolf Jacobsen står Anders bag møbelbrandet Novel Cabinet Makers, og så er der nok også nogle af jer, der kender ham fra bl.a. “I Hus Til Halsen”-programmerne, hvor han med sin fremragende sans for indretning, hjalp folk med salget af deres hus.

1. Fortæl vores læsere på skandinaviskdesign.dk hvad Novel Cabinet Makers er og hvad i laver.
“Novel Cabinet Makers er både et møbelbrand og en interiør konsulent virksomhed. Vi har en hverdag, hvor vi veksler mellem produktdesign og interiør konceptudvikling.
På den måde drager vi erfaringer fra begge verdener som vi så bruger til at optimerer produktet på begge fronter. Vores inspiration til vores design peger bagud rent stilmæssigt men vores funktionelle designløsninger er helt originale og nye. Vi plejer at sige vi er gammeldags på en ny måde. Vi kalder det “Functional Beauty”.”
anders anders1
(Her ses Lars Rolf Jacobsen og Anders Busk Faarborg, samt reol og spejle fra Novel Cabinet Makers)

2. Hvad er det bedste indretningstip du kan give vores læsere?
“Mit bedste indretningstip er nok at man skal være original og følge sit hjerte. Jeg vil langt hellere til middag i et hjem hvor folk omgiver sig med ting som de holder af eller har en interesse i stedet for et hjem hvor alt er afkodet fra et boligmagasin. Der er intet værre en politisk korrekte hjem. Så jeg elsker folk der overrasker og gør præcis det der flader dem ind i deres hjem. Det behøver ikke engang at være smukt for alle mennesker. Bare det er smukt for den der omgiver sig med de personlige ting til hverdag!”

3. Du har indrettet mange hjem i diverse programmer på TV. Hvordan er der indrettet hjemme hos dig selv?
“Jeg bor meget kedeligt! 🙂 Jeg kan godt lide skæve vintage ting fra Frankrig fra efterkrigstiden. Jeg har også nogle ting stående som jeg ikke tror der ville falde i alles smag – men jeg bor jævnt kedeligt, tror jeg. Har dog valgt noget så vildt som en svag grå/sandfarvet på væggene i mit nye hjem. Jeg kan godt lide ro når jeg kommer hjem fordi jeg arbejder med så mange forskellige udtryk, farver og produkter til hverdag. Så jeg bor nok lige så kedeligt som jeg dømmer andre mennesker for at gøre.”

4. Hvis vi ser bort fra din egen kollektion, hvad er så dit all-time favoritmøbel? Og er der en dansk designer/møbelarkitekt du er specielt begejstret for?
“Et af de bedste møbler jeg kender er Womb Chair, designet af Eero Saarinen i 1947. Den indeholder alt det ikoniske fra den tid. Både designmæssigt men også produktionsmæssigt. Den har jeg selv stående derhjemme i en meget slidt og original version.
anders3 anders2
(Her ses Anders’ favoritstol, samt skuespilleren Megan Fox siddende i netop Womb Chair af Eero Saarinen)

“Hvis jeg skal vælge en dansk arkitekt eller designer, som jeg synes har gjort noget for den danske møbelindustri, er det nok Finn Juhl. Han har arbejdet i forskellige materialer men har altid været tro mod sin egen vision. Hvis jeg skal nævne en nulevende dansk designer må det nok være en designer som Kasper Salto. Mest pga. han er så dedikeret og nørdet omkring sin produktudvikling. Noget som jeg mener alle nye designere idag kunne lære noget af.”
anders4 anders5
(Finn Juhl og Kasper Salto)

Vi siger pænt mange tak for snakken med Anders. Hvis du vil vide mere om Novel Cabinet Makers og se mere til deres flotte møbler, der bl.a. tæller reoler, borde og spejle, så kig forbi www.novelcm.com, samt find dem på Facebook eller smut forbi butikken i København.

Her kan du se eller gense, hvordan Anders forvandler folks hjem i programserien “I Hus Til Halsen”: https://www.dr.dk/tv/se/i-hus-til-halsen-ii/i-hus-til-halsen-ii-2-8

hus

Tryk på “Interview”-tagget her under for at se flere interviews – bl.a. med Lasse & Sofie fra Classic House, Thomas fra Klassik og Rikke kendt fra To Trin Ned m.fl.

Skriv et svar