Interview med kunstneren Mormor

Sjove tegninger, finurlige figurer og motiver og ofte iøjnefaldende farver er i højsæde når vi her skal se nærmere på denne unge kunstner med base i Århus ved navn Mormor.

Jeg har på vegne af Skandinaviskdesign.dk stillet manden bag nogle spørgsmål, så vi kan komme til at lære ham bedre at kende:

Fortæl vores læsere på skandinaviskdesign.dk hvem du er og hvad din baggrund er?
“Mit navn er Kristian Bruun Djurhuus og jeg er billedkunstner. Det meste af tiden arbejder jeg med store vægmalerier rundt omkring i hele Danmark, og i ny og næ også i udlandet. Jeg startede som gadekunstner i Aarhus før det var smart. Jeg gav den gas i gaderne i et par år før jeg fik smag for indendørs udstillinger og arbejdet med rum. Nu samarbejder jeg med bygherrer, arkitekter, reklamebureauer, det offentlige, børn og voksne, ja alle næsten. For lige at vende tilbage til det med baggrunden, så jeg har ingen uddannelse og er autodidakt hele vejen.”

Hvad ligger der bag navnet Mormor?
“Mormor var et navn jeg tog fra min tid som gadekunstner. Her lavede jeg installationer i gaden, hvori jeg gengav min egen mormors kaffebord med fint porcelæn, kaffe og småkager. En hyldest om man vil.”

Hvor finder du inspirationen til dine værker?
“Inspiration kommer mange steder fra. Jeg har jo mange helte såsom Keith Haring, Søren Bencke, HuskMitNavn, Philip Guston, Tal R m.fl. Derudover er baggrunden i hvert værk mine egne tanker. Jeg laver altid værkerne med en idé eller et tema i. Nogle gange kan folk regne den ud, andre gange kan de ikke.”

Hvor har du udstillet dine værker førhen og nu?
“Mange hundrede mennesker ser mine vægmalerier og billeder hver eneste dag. Om det er på tegnestuen hos BIG Arkitekter i New York eller på Nørrebro Bryghus i København eller hos kunstbiografen Øst For Paradis. Listen er meget, meget lang.”

Hvor kan eventuelle nye interesserede se dine værker og måske endda købe dem?
“Hvis man ønsker at se flere af mine værker, skal man kontakte mig personligt. Jeg har fravalgt gallerierne, da jeg ikke tror på mellemmænd. Tjek www.mormorandme.com eller find Mormor på Facebook.”

2 3 4 IMG_1209

Tryk på “Interview”-tagget for at læse flere interviews.

 

Skriv et svar