Interview med Rikke fra To Trin Ned

Skandinaviskdesign.dk har taget en snak med Rikke Munk Harboe – den nu tidligere indehaver af butikken og webshoppen To Trin Ned, for at høre nærmere om hendes kærlighed til sjove fund og keramik.

1. Fortæl vores læsere om din åbenlyse kærlighed til keramik og skulpturer

“Jeg holder meget af at være omgivet af ting, som rør mig intuitivt og gør mig glad. Det kan f.eks. være et særligt design, et materiale eller et objekts tekstur, som umiddelbart giver mig en god og rigtig følelse i maven. Keramik kan bl.a. det, at det kan have så utrolig mange forskellige og unikke udtryk. Jeg kan falde helt i svime over en vild glasur eller en særlig bearbejdet overflade.
Det samme er gældende  i forhold til skulpturer. Jeg holder i det hele taget meget af objekter, som ikke nødvendigvis har en funktion men ”bare” er lavet til at give en oplevelse fra sig.”
2 3
(Billeder fra To Trin Ned’s Facebookside)

2. Beskriv din egen indretning i dit hjem

“Jeg er meget intuitiv i forhold til indretning og følger altid min mavefornemmelse, når jeg køber ting til hjemmet. Jeg lader mig gerne inspirere af tidens strømninger og tendenser i form af magasiner, udstillinger rejser mm. Ligesom mange andre holder jeg af at mikse ting, blande klassisk design med finurlige loppefund og herigennem skabe kontraster i boligen. Lige nu er jeg meget inspireret af design og formsprog fra 80-90érne, f.eks. ting i krom, som jeg gerne sætter op mod tung keramik fra 70érne eller mikser med materialer som træ, glas eller marmor. Jeg synes ofte, at der sker noget virkeligt spændende i indretningen når man leger med kontraster, både i forhold til formsprog, stilarter og materialer. Jeg er generelt meget lidt fikseret på om de ting jeg falder for, er lavet af den ”rigtige” designer eller kunstner. Hvis en genstand taler til mig er jeg fuldstændig ligeglad med om der er tale om et aftenskoleprojekt eller en anerkendt kunstner.”
hos Rikke
(Billede af stuen hjemme hos Rikke selv)

3. Hvad er dit allerbedste indretningstip du kan give vores læsere?

“Jeg tror det vigtigt, at købe ting som umiddelbart giver en god følelse i maven, og som du føler beriger dit liv. Derudover er det vigtigt at holde sindet åbent overfor nye tendenser og ikke at være bange for at skifte ud i indretningen. Jeg synes ikke, at der noget som er rigtigt eller forkert når man taler om indretning og man skal hellere kaste sig ud i vilde projekter end følge det “sikre”. Jeg er selv meget nysgerrig på mennesker og elsker at komme på besøg hos folk, hvor deres personlighed tydeligt skinner igennem i deres indretning og hvor øjnene kan gå på opdagelse.”

4. Hvordan er du havnet i branchen og hvad er din baggrund?

“Det var et rent tilfælde, at jeg i 2011 fik mulighed for at åbne butikken i Jægersborggade 37. men jeg har på intet tidspunkt fortrudt, at jeg tog imod tilbuddet og sprang ud som selvstændig erhvervsdrivende. Jeg er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Kunstakademi i 2005 og har i bl.a. på den baggrund dannet en kompetence i at tage æstetisk stilling til et objekt.
Jeg har de sidste 15 år haft en tiltagende interesse for at gå på loppemarkeder og genbrugsforretninger og gøre fund og er med tiden blevet bekræftet i, at jeg er ret god til at ”spotte” ting. Det er meget meditativt for mig at gå rundt på et marked og stille og roligt få øje på ting, som pirrer min nysgerrighed. Jeg har aldrig en plan når jeg går på loppejagt, det er ren intuition og mavefornemmelse, som afgør hvad jeg kommer hjem med.”

5. Butikken To Trin Ned lukker – hvad kommer det til at betyde?

“Jeg kom i slutningen af 2015 frem til den konklusion, at det var tid til forandring og tog i den forbindelse beslutningen om at lukke TO TRIN NED i Jægersborggade. Jeg fik i 2015 lavet en webshop, som også er solgt videre. Den nye ejer ønsker heldigvis at føre min stil videre, så lige nu er min funktion at være ”konsulent” på webshoppen www.totrinned.dk. Facebooksiden køres også videre af den nye ejer.
Butikken TO TRIN NED lukkede  pr. 1. februar 2016, så lige nu sunder jeg mig lidt inden jeg skal i gang med at finde ud af hvad der så skal ske i mit liv. Jeg vil stadig meget gerne beskæftige mig med design og indretning men hvor det kommer til at lande vides ikke endnu, så hvis du har et godt bud er du meget velkommen til at kontakte mig.”

Skandinaviskdesign.dk siger mange tak for snakken til Rikke og ønsker hende alt godt i fremtiden. Hvis du vil vide mere om To Trin Ned, så smut forbi www.totrinned.dk. Webshoppen byder på rigtig mange utroligt smukke vaser, stentøj m.m. Eller følg universet på Instagram under navnet TOTRINNED.DK.
Du kan også se mere til Rikke, når hun mandage kl 20:55 på TV2 tørner ud i Sæt Pris På Dit Hjem.

Tryk på “Interview”-tagget nedenfor for at se flere interviews.

Skriv et svar