Interview med Ole Høstbo fra DMK

Skandinaviskdesign.dk har lavet et interview med Ole Høstbo fra DMK. Jeg har taget en snak med Ole, der tilbage i år 1992 grundlagde Dansk Møbelkunst. De sælger og fremviser via deres gallerier i København og Paris originale vintage eksemplarer af møbler fra den danske og skandinaviske designarv.

1. Hej Ole! Fortæl kort læserne her på bloggen hvem du er, og hvad DMK er.
Jeg interesserede mig tidligt for møbeldesign og særligt for de danske klassikere. Som studerende omkring år 1990 begyndte jeg så at samle på dem – og i 1992 åbnede jeg så en lille butik på Jagtvej i København med køb og salg af klassiske møbler. I dag er virksomheden vokset og vi har gallerier i både København og Paris.”

 

 

Oledmk
(Ole Høstbo og DMK’s logo)

2. I havde også en stand på det populære og netop overståede NorthModern I Bella Center. Hvad fremviste i?
“Det var sjovt at deltage på NorthModern, selvom messen ligger udenfor, hvad vi normalt deltager i. Vi fremviste en stolesamling fra perioden 1930 til 1970 på NorthModern-messen.”

213

3. Du arbejder til dagligt med mange forskellige arkitekters designs – men kan du fremhæve én møbelarkitekt og måske også ét møbel du synes specielt godt om, og hvorfor?
“Jeg synes vi i Danmark har og har haft rigtige mange gode møbeldesignere. Hvis jeg skal fremhæve én vil det være Finn Juhl. Jeg synes, at han i sin samtid var nyskabende og i den grad udfordrede det etablerede, hvilket ikke var helt enkelt i Danmark tilbage i 1940’erne. Han har efter min mening en stor plads i designhistorien – ikke bare herhjemme men også internationalt. Hans lænestol fra 1945, NV-45, er min favorit, da den har alt hvad Finn Juhl i sit sammenarbejde med snedkermester Niels Vodder kunne byde på.”
40539e79defd56c3ee4f36a23b8945511

4. Kan du nævne et møbel, du mere end noget andet ønsker du havde stående hjemme i privaten?
“En gang i fremtiden vil jeg rigtigt gerne have Wegners skrivebord fra 1953 kaldet ”The Architect’s Desk”. Det skal være et flot og tidligt eksemplar fra snedkermester Johannes Hansen og med plade i massiv teak og stel i egetræ.”

hjw-desk-2-1024x759hjw-desk-1-1024x1024

Jeg siger rigtig mange gange tak til Ole for interviewet og ønsker ham og hans team alt det bedste i fremtiden med DMK. Du kan se meget mere til DMK og deres fantastiske møbler lige her:

www.dmk.dk
https://www.facebook.com/danskmobelkunst/?fref=ts

Tryk på “Interview”-tagget her under for at se flere interviews her på bloggen.

Skriv et svar