Jeg anbefaler: Åbent hus hos Arne Jacobsen

I den kommende weekend har du mulighed for at komme med indenfor hos Arne Jacobsen, når der afholdes åbent hus i hans egen villa på Gotfred Rodes Vej i Charlottenlund. Huset er tegnet af Arne Jacobsen selv og opført tilbage i 1929-1931, og den verdenskendte arkitekt boede selv i huset med sin kone og to børn, indtil under krigen, nærmere betegnet i år 1943, hvor familien sammen med tusindvis af andre jøder, var nødsaget til at flytte midlertidig til Sverige. Villaen, der emmer af international funktionalisme, har siden 1987 været fredet og er i dag udlejet til en privat familie – men nu får interesserede alligevel så en god mulighed for at se nærmere på det spændende hjem.

Arrangementet finder sted i den kommende weekend; lørdag d. 11/2 og søndag d. 12/2, begge dage fra kl. 11-16. Det er ganske gratis og alle er velkomne.

“Huset er Arne Jacobsens første eksempel på en bebyggelse med inspiration fra den internationale funktionalisme. Selvom huset endnu rummer aspekter fra den borgerlige villa, peger det også fremad mod nye tider. Samtidig genkendes Jacobsens karakter og stil tydeligt i husets rum og mange bevarede detaljer.
Ejendommen repræsenterer på én og samme tid to væsensforskellige byggekonstruktioner inden for den samme arkitektoniske stilart. Den oprindelige bolig fra 1929 med to etager og tagterrasse er i sin grundkonstruktion opført som traditionelt muret byggeri. I 1931 blev der tilføjet en tegnestuefløj med garage og sammenbygget drivhus opført som ren jernbetonkonstruktion. At hovedhuset er opført som traditionelt murværk med hvidt puds er paradoksalt, da det netop var dette, Jacobsen og funktionalismen ville væk fra; drømmen var et hus i beton, hvilket ikke var lovligt at opføre på tidspunktet, hvorfor Jacobsen måtte vælge den anden metode – altså et hus ‘der ligner noget, det ikke er’ fremfor tidens nye strømninger om ærlighed i form og funktion.”, skriver Realdania på deres hjemmeside, hvor du også kan se flere billeder af huset – både inde- og udefra.

aj1-1024x576aj320130128-143308-7-1000x910web-Interioer-gang-med-trappe-og-harnejacobsen_gotfred_rodes_vej
(Her kan du se et udpluk af billeder af den smukke villa i Charlottenlund)

Tryk på “Jeg anbefaler”-tagget for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen – hvor du også vil kunne finde et tidligere indlæg om netop denne villa fra sidste år.

Skriv et svar