Jeg anbefaler: Hjemme hos Børge Mogensen

Jeg har tidligere taget jer med på en rundtur hos nogle af vort lands største møbel- og lampearkitekter – og nu er turen kommet til Børge Mogensen.
Børge Mogensen døde som blot 58-årig i 1972, men til trods for de mange år der er gået, står villaen i Gentofte fortsat møbleret og autentisk som da Mogensen boede der. Dette var et meget bevidst valg af hans kone, der har boet der alene indtil for få år siden. I 2012 blev villaen nemlig solgt til Ole Paustian – manden bag møbelkæden Paustian.
Villaen blev til manges forundring ikke fredet, som vi ellers tidligere har set flere eksempler på med ejendomme, der bl.a. har tilhørt Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Poul Kjærholm samt Eva & Nils Koppel – men den nye ejer har heldigvis ingen planer om store ændringer.

»Vi vil flytte ind i det og bo i det! Det bliver ikke omdannet til museum, men vi vil have respekt for huset. Nogle af tingene vil vi bruge, men vi vil også bringe vores egne ting ind. Min kone er indretningsarkitekt, og jeg tror godt, at vi kan gøre det uden at voldtage huset«, sådan udtalte Ole Paustian sig efter købet af villaen, som han i øvrigt måtte slippe ikke mindre end 8 mil. kr. for – fuldt møbleret og som Mogensen boede, vel at mærke.

Børge Mogensens hjem, der i øvrigt rummer hele 230 km2 og som var privat hjem og Mogensens tegnestue i ét, er naturligvis fyldt med hans klassikere vi kender. Det var Mogensen selv, der i samarbejde med arkitekten bag huset, Arne Karlsen, fandt på løsningerne i huset – der i blandt køkkenet, der er udført udelukkende i træ og som Mogensen selv designede.
Her under kan du se en billedserie af villaen. Tryk på billedet for at se det større og i bedre kvalitet.

9

4mogensen58mogensen1mogensen45mogensen267mogensen3321børge
(Hjemmet i Gentofte og billede af Børge Mogensen selv, der levede fra 1914-1972)

Tryk på “Jeg anbefaler”-tagget her under for at se flere blogindlæg i lige netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar