Jeg anbefaler: Syv Danske Vidundere

Arne Jacobsen, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Verner Panton, Nanna Ditzel og Poul Kjærholm – i alt 7 danske vidundere, hvis møbler der netop nu udstilles på Trapholt museet i Kolding under navnet Danish Modern – Syv Danske Vidundere.

“Danish Modern – Syv Danske Vidundere tager udgangspunkt i Trapholts møbelsamling, der dækker dansk design fra år 1900 og frem til i dag. Udstillingen præsenterer syv hovedværker af syv danske møbeldesignere, som har skrevet sig ind i designhistorien. Syv danske vidundere, der med deres unikke formsprog, ikke blot har sat et markant aftryk på dansk kultur, men også været med til at etablere Danmark som designnation og vakt international interesse og anerkendelse.
De syv hovedværker er skabt af det 20. århundredes største og mest prominente designere; Arne Jacobsen, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Nanna Ditzel, Verner Panton og Poul Kjærholm.  Syv vidundere, der som verdenskulturarvens syv vidundere, er ikoniske værker skabt af mennesker til beundring, til evig tid.
Udstillingen præsenterer yderligere 14 stole – to fra hver af de syv designere. På den måde kan man opleve spydspidsen af og diversiteten i dansk møbeldesign, men også hvordan håndværket udviklede sig i dets søgen efter nye veje.”, sådan forklarer Trapholt selv om udstillingen på deres hjemmeside.

llllllllllllllllllllllSYV DANSKE VIDUNDERE3bb

Prisen for voksne er 100 kr., 80 kr. hvis du er studerende og såmænd gratis, hvis du er under 18 år. Udstillingen, der kører fra 8/7-2016 og til og med 28/5-2017, i øvrigt realiseret med støtte fra PP Møbler og Fritz Hansen.

Tryk på “Jeg anbefaler”-tagget for at se flere blogindlæg i denne kategori.

Skriv et svar