Kender du Kai Lyngfeldt Larsen?

Kender du Kai Lyngfeldt Larsen? Det er de sikkert de færreste der egentligt talt gør – men det vil jeg rette lidt bod på her. Den danske møbelarkitekt Kai Lyngfeldt Larsen, der levede fra 1920-2001 og som havde sin storhedstid mod slut-50’erne og op igennem 1960’erne – men som i øvrigt var aktiv arkitekt helt indtil i 1990’erne – er ganske rigtigt et relativt ubeskrevet blad for den bredde befolkning, men ikke desto mindre har han tegnet en god portion møbler, der faktisk fortsat er ganske eftertragtede – og ikke mindst også moderne.
Her nedenfor vil jeg vise et godt udpluk af hans smukke møbeldesigns.

Vi ligger ud med et design jeg egentlig ikke kan sige så meget om. Skænken er tegnet af Kai Lyngfeldt Larsen, men det præcise årstal og producent kender jeg ikke. Et smukt møbel.
Kai Lyngfeldt Larsen, skænk

Lænestol, Model 501, angiveligt designet omkring år 1955 og fremstillet på Søborg Møbelfabrik. Stolen minder meget om Finn Juhls Japanstol fra år 1957. Dette er vel nok ét af de bedste kendte designs af Kai Lyngfeldt Larsen.
Kai Lyngfeldt Larsen, model 501, søborg møbelfabrik

Karmstol, fremstillet hos den prominente møbelsnedker Søren Willadsen, der også har fremstillet møbler for bl.a. Nanna Ditzel og Finn Juhl. En fantastisk smuk stol. Stolen findes både med og uden armlæn.
5495368_fullsize

Hvilestol, Model 506, designet i år 1959 og fremstillet hos Søborg Møbelfabrik.
5779_0_popover

Skammel, Model PD504, designet i starten af 1960’erne og fremstillet hos Søborg Møbelfabrik. Udført i teak og betrukket med læder.
_mg_2322

Armstol, Model 504. Præcist årstal kender jeg ikke. Fremstillet hos Søborg Møbelfabrik. Ikke en specielt iøjnefaldende stol – men ikke desto mindre en af hans velkendte stoledesigns.
336613z

Sidst men bestemt ikke mindst. Armstol/Safaristol, Model BO110, også kaldet “Siesta”. Det præcise årstal kender jeg ikke, men den er fremstillet hos Bovirke. Blev både lavet med læder og kanvas. Et af Lyngfeldt Larsens mere sjældne og meget lækre designs.
Siesta stol, model BO110, kai lyngfeldt larsen, bovirke

Kai Lyngfeldt Larsen har udover ovenstående eksempler også tegnet sofaer, indskudsborde m.m., samt en række skolemøbler.

Tryk på “Guide”-tagget her nedenfor for at se endnu flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

2 tanker om “Kender du Kai Lyngfeldt Larsen?

 1. Min kone og jeg købte i 1966, året vi blev gift, et Lyngfeldt Larsen sofaset – 2 3-sædet sofaer samt en matching stol i stof og med dunpuder fra Søren Willadsen i Vejen. Jeg kan ikke huske model nr./navn, men et klassisk sæt lidt á la Børge Mogensen, men ikke så bastant, og ikke med sidehynder.
  For en del år siden besluttede vi at købe nogle nye polstermøbler, men de få, som vi havde kik på, var kun produceret i læder, så vi fik det gamle sæt ombetrukken og hynderne fik en kerne af skum + dun, så de ikke faldt helt sammen, og det har vi aldrig fortrudt, selvom ombetrækningen blev dyrere end et nyt sæt.
  Dette design er tidløst, og det er stadigvæk en fryd for øjet.
  (Vi købte i øvrigt samme år fra SW en Illum Wikkelsøe læderlænestol (m/ører), men den er “long gone”).

  1. Hej Erik! Tak for din besked. Det er sgu dejligt at høre – og ja, gode møbler fra “dengang” holder bare. Måske skal de som jeres have lidt hjælp på længere sigt, men ellers holder de jo bare for altid og forbliver, mange af dem i hvert fald, topmoderne, behagelige og ikke mindst smukke at se på.

   Bedste hilsner
   Erik

Skriv et svar