Klassiker: Cigarsofa

Denne uges klassiker er et møbel, der den seneste store håndfuld år blot er blevet mere og mere populært. Det er Wegners Cigarsofa, eller model GE-240, som den oprindeligt hedder, som jeg i denne uge har valgt at sætte fokus på her i Klassiker-serien.
Hans Jørgensen Wegner tegnede tilbage i år 1955 Cigar-serien, der udover denne topersoners sofa også findes i en trepersoners, samt i en ligeledes meget populær lænestol-model. Hele Cigar-serien blev produceret hos en af Wegners faste samarbejdspartnere i denne periode, nemlig hos producenten Getama.

Cigarsofaen her, og i det hele taget hele serien, er blandt Wegners mere almindelige og ikke nær så bekostelige møbler. Sofaen her, og i øvrigt ligeledes stol, er dog alligevel fortsat ret så populær – måske også fordi, at den ikke nyproduceres den dag i dag, hvor det igennem Getama altså udelukkende er muligt at købe nye hynder til møblerne.
Cigarsofaen er udført i massivt egetræ, der hånd i hånd med tidens naturlige slidtage og så lidt påføring af olie, som det ses vil komme til at stå utroligt flot – samt hynder betrukket med uld eller læder.

ge-240-cigar-sofa-by-hans-wegner-for-getama-1956-01ge-240-cigar-sofa-by-hans-wegner-for-getama-1956-03ge-240-cigar-sofa-by-hans-wegner-for-getama-1956-04cigar01_l

Tryk på “Klassiker”-tagget her under for at se flere sande skandinaviske klassikere her på bloggen.

Skriv et svar