Klassiker: Drop Leaf-bordet

Denne uges klassiker: Drop Leaf-bordet må ganske enkelt for mig være et af de smukkeste klapborde der findes. Drop Leaf er jo den engelske betegnelse, for hvad den nok er bedst kendt som – selvom det på dansk vel bare tegnes som et klap- eller slå-ud-bord. Bordet er designet af makkerparret Hvidt & Mølgaard ca. i år 1956 og blev fremstillet hos firmaet France & Daverkosen, inden det som bekendt skiftede navn til France & Søn, der måske lyder mere bekendt for de fleste. France & Daverkosen blev angiveligt til France & Søn blot ét år senere, nemlig i år 1957.
Drop Leaf-bordet er udført i massiv teak og med hængsler i messing. Bordet er desuden produceret i et par forskellige størrelser, hvor den viste model her så vidt jeg ved af, er den største af modellerne.

Peter Hvidt og Orla Mølgaard Nielsen har designet en ganske god portion meget lækre møbler – heriblandt dette bord, der nok alligevel ikke helt kan betegnes som et af deres mest ikoniske designs, såsom deres velkendte skænk, Boomerang-stolen og ikke mindst X-stolen, der vel nok er designerduoens bedste kendte værk.

2678-4819-drop-leaf-table2678-4822-drop-leaf-tabledanish-teak-dining-table-by-peter-hvidt-orla-molgaard-nielsen-for-france-son-1960s-5model-20-59-dining-table-peter-hvidt-orla-molgaard-for-france-son-6

Tryk på “Klassiker”-tagget lige her nedenfor for at se flere sande danske og skandinaviske klassikere beskrevet i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar