Klassiker: Einar Barnes papirkurv

Denne uges klassiker: Einar Barnes papirkurv bringer os såmænd en tur til Norge. Den norske møbeldesigner og formgiver, Einar Barnes, tegnede i år 1969 – faktisk som hele 61-årig – denne fantastiske papirkurv. Papirkurven blev produceret hos virksomheden P.S. Heggen i hjemlandet Norge, eller bare Heggen om man vil. Rent faktisk kom samarbejdet på plads efter at Barnes selv i ’68 havde henvendt sig hos møbelproducenten for at høre, om ikke de var interesserede i at fremstille et par designs af papirkurve hos dem. Det var de, og to forskellige modeller blev sat i produktion fra år 1969 og op igennem 1970’erne.
Papirkurven findes nemlig både i en udgave med ét såvel som to håndtag – og derudover er den fremstillet fineret både med teak, eg og palisander, såvel som både rund og oval i dens form. Papirkurvens håndtag er udført i massivt af den pågældende træsort.

Einar Barnes var i øvrigt selvlært møbeldesigner og formgiver. Han har angiveligt tegnet enkelte stole og andre småmøbler m.m., selvom de ganske vidst er svære at finde frem til – men hans bedste og uden sammenlignings mest udbredte værk er disse smukke papirkurve, der vel sagtens også kan betegnes som et decideret designikon.

_dsc7262_zcorbeille-a-papier-mid-century-en-palissandre-par-einar-barnes-pour-p-s-heggen-01dsc_09683260512_z

Tryk på “Klassiker”-tagget her under for at se flere sande klassikere inden for møbler, lamper m.m. her fra Skandinavien.

Skriv et svar