juhl1

Klassiker: Finn Juhl-lampen

Denne uges klassiker: Finn Juhl-lampen kommer fra ingen ringere end, ja Finn Juhl. Han tegnede tilbage i år 1963 en bordlampe, pendel og væglampe, der dengang blev produceret hos virksomheden Lyfa. Faktisk var det Lyfa selv, der i 50- og 60’erne hyrede forskellige arkitekter til at tegne nogle lamper til dem – og altså der i blandt Finn Juhl.
Lampen, der er udført i bemalet metal, fås i farverne grå og blå – og begge med den karakteristiske brede skræm. Lampen har desuden en smart tippe-anordning, så lyset kan sendes i den retning man nu ønsker det ved at tippe den nævnte skærm, og derudover må man sige at både design og farvevalg nærmest er tidløst.

Til trods for at det er var Finn Juhl-design og at lamperne kom i industriel produktion, så blev serien faktisk aldrig den succes man skulle have troet. Lampen har dog de senere år været ret så eftertragtet. I dag produceres lamperne fortsat, nemlig hos OneCollection – men det er i sagens natur de tidlige modeller fra Lyfa, der er mest populære.

juhl2 juhl3 juhl5

Tryk på “Klassiker”-tagget her under for at se flere gennemgange af klassikere her på bloggen.

Skriv et svar