Klassiker: Græshoppen

Med denne uges klassiker: Græshoppen, skal vi se nærmere på et møbel, hvis elegance der ikke er til at tage fejl af. Græshoppen hedder denne chaiselong, eller liggestol om man vil, der blev tegnet af den danske arkitektduo,  Preben Fabricius &  Jørgen Kastholm, tilbage i år 1967. Stolen blev helt oprindeligt fremstillet hos Alfred Kill. i Tyskland og som et af deres møbeldesigns, der var tiltænkt til tyske marked.
Stolen fremstilles fortsat den dag i dag, og nu er produktionen rykket til Danmark, hvor Lange Produktion står for fremstillingen. Græshoppens stel er udført i forkromet stål betrukket med kanvas og påført læderpude samt nakkepude ligeledes i læder. Det er i sagens natur de oprindelige eksemplarer af liggestolen, der er de mest eftertragtede.

Oprindeligt blev stolen faktisk navngivet Model FK87, men den er dog bedre kendt som Græshoppen eller Grasshopper Chair. Stolen betegnes den dag i dag som ét af de absolut fineste værker fra Preben Fabricius’ og Jørgen Kastholms hænder, og er også set med internationale briller et designikon. Minimalistisk, stilrent og elegant, hvilket var yderst kendetegnende for duoens mange værker. Samtidig er liggestolen her også blot ét ud af flere tydeligt eksempler på deres fascination af kollegaen Poul Kjærholm og hans måde at udforme møbeldesigns på yderst elegant vis.

2008_0115marz020624grasshopper-chaise-lounge-chair-by-fabricius-kastholm-for-kill-international-1950s-6

Tryk på “Klassiker”-tagget lige her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne serie her på bloggen.

2 tanker om “Klassiker: Græshoppen

  1. Hvem er forfatteren til denne artikel? Stolen er ikke påføre en læder pude, men er monteret eller forsynet med….
    Forfatterskabets mangler klæder ikke det seriøse emne.

Skriv et svar