Klassiker: Johannes Andersen Bar

Med denne uges klassiker runder vi et af de mere særprægede, men ikke desto mindre ret så fantastiske designs. Møbelarkitekten Johannes Andersen er bedst kendt for sine spiseborde, spisebordsstole og ikke mindst hans designikon “Smilet – men han er også manden bag denne fantastiske bar.
Baren er på hjul og sammenklappelig, og så er den fremstillet i palisander og teak og med den indvendige bagside og fire skuffer i formica, som det betegnes, og som vi kender det fra skænke m.m. af bl.a. Finn Juhl og Arne Vodder i en skarp farvesammensætning. Baren er designet omkring år 1960 og produceret hos Dyrlund-Smith – eller bare Dyrlund, som det den dag i dag måske er bedre kendt som. Dyrlund-Smith var i øvrigt producenten bag flere bar-møbler i denne periode. Om de ligeledes kan tilknyttes Johannes Andersen eller ej ved jeg ikke.

Johannes Andersens Bar hører ikke til blandt de møbler man ofte støder på. Tværtimod er dette er relativt sjældent design, der da så vidt jeg ved heller ikke har været i produktion i mange år, hvilket også er medvirkende til, at det heller ikke er er noget billigt møbel.
Udover Johannes Andersen her, så har bl.a. Wegner også designet en sammenklappelig bar, eller foldbar om man vil. Dog er Johannes Andersens eksemplar her noget større end lige netop Wegners kubiske design, der også tidligere er beskrevet her på bloggen.

_mg_0031_22026102_l_mg_0043_1_2_mg_0051_1

Tryk på “Klassiker”-tagget her nedenfor for at se flere gennemgange af klassikere inden for Skandinavisk design her på bloggen.

2 tanker om “Klassiker: Johannes Andersen Bar

Skriv et svar