Klassiker: Kastor

Jo Hammerborg er arkitekten bag en lang, lang, lang række lampedesigns, der alle fortsat er mere eller mindre er populære den dag i dag – og denne uges klassiker: Kastor er én af dem. Lampen er designet i år 1969 – en periode, hvor Johannes Hammerborg var særdeles produktiv – og så er den produceret hos virksomheden Fog & Mørup, der var den faste producent af Hammerborgs mange lampedesigns.
Kastor-lampen, der i øvrigt er udført i kobber, vurderer jeg ikke til at være blandt hans mest udbredte lamper. Der er dog sikkert flere der kender lampen, end der måske lige ved, at den hedder Kastor og er designet af Hammerborg. Lampen har øvrigt blevet mere og mere populær de senere år, da den går rigtig fint hånd i hånd med retro- og vintageindretningen, der må siges at være ganske populær i denne tid.

Kastor-lampen findes endvidere både som pendel, som vist på dette indlægs store billede samt nedenfor her – men også som væglampe, hvilket måske endda er den bedst kendte udgave af lampen. Det skal også nævnes, at man tilbage i tiden hvor den blev produceret, havde store forventninger til lampen fra Fog & Mørups side. Kastor havde nemlig forsiden på deres officielle katalog fra år 1969.

1612022_ldsc_4183_zdsc_0381-14-img_7704

Tryk på “Klassiker”-tagget her lige nedenfor for at se flere sande klassikere inden for møbler, belysning m.m. beskrevet her på bloggen.

Skriv et svar