Klassiker: Elefant

Vi er nu nået til 10. kapitel i vores Klassiker-serie. Elefanten er efter min personlige mening Kay Bojesens smukkeste kreation inden for hans dyre-verden. Elefanten er tegnet i 1953 og er, præcis som Aben, Bjørnen og de andre dyr, egentlig fra Kay Bojesens side tænkt som legetøj til børnene. Den fortolkning ses også udlevet den dag i dag, men ofte står dyrene til pynt i hjemmene rundt omkring. Endvidere skal det nævnes at Elefanten var det 3. dyr i rækken fra Kay Bojesen da den så dagens lys i 1953 – forinden Aben i 1951 og Bjørnen i 1952.

Elefanten blev oprindeligt produceret hos Kay Bojesen og hans virksomhed selv, men er siden 1990 blevet produceret hos Rosendahl, der netop det år overtog rettighederne og hele produktionen af Kay Bojesen. Elefanten er fremstillet i egetræ, og den bliver kun smukkere og smukkere som årene går.
Elefanten er i dag umalet, som vi kender den – men rent faktisk blev den tilbage i tiden også produceret i en sortmalet model. Dengang så den i øvrigt generelt ret anerledes ud end den model vi kender i dag.

Forskellen på en nyproduceret Elefant, en af ældre dato og den meget gamle sortmalede model er til at få øje på.
elefant3 elefant2 20160131_150305

Tryk på “Klassiker”-tagget nedenfor her for at se de 10 gennemgange af klassikere vi har været igennem indtil videre. Serien fortsætter naturligvis.

Skriv et svar