2656-4710-kisser-sofa

Klassiker: Kisser

Med denne uges klassiker: Kisser runder vi én af de absolut flotteste danske sofaer, der nogensinde er designet, hvis i spørger mig. Sofaen hedder såmænd Kisser og den er tegnet af den internationalt anerkendte møbelarkitekt, Arne Vodder, tilbage i år 1953. Sofaen, der i øvrigt både blev fremstillet som to- og trepersoners samt i en lænestolsmodel, er produceret hos Ivan Schlechter, der anses som en af vort lands førende navne af tapetsermestre. Kisser-sofaen er udført i smukt læder og med ben af rosentræ og palisander. Ivan Schlechter, der som sagt var et yderst anerkendt navn i denne periode, var bl.a. også manden bag en række af møbler fra arkitektduoen Fabricius & Kastholm.

Mange af Arne Vodders værker, inkl. nogle af hans vel nok bedst kendte værker såsom skænken, hans karakteristiske kommoder og nyrebordet, sammenlignes ofte med, og nogle gange sågar forveksles med, værker af kollegaen Finn Juhl.
Arne Vodder havde Finn Juhl som lærer og mentor, så at han er blevet inspireret og påvirket derfra, er der ikke noget at sige til. Det var specielt udtrykket igennem farver og ikke mindst formsprog, hvor Vodder må siges at være blevet inspireret af sin mentor – og det kan bestemt heller ikke blank afvises, at Vodder med dette sofadesign var bare en snært inspireret af netop Finn Juhl og hans ikoniske Poeten-sofa. Lighederne er i hvert fald iøjnefaldende.

2656-4713-kisser-sofa2656-4711-kisser-sofa

(Billeder fra dmk.dk)

Tryk på “Klassiker”-tagget her lige nedenfor for at se flere gennemgange af klassikere i netop denne serie her på bloggen.

Skriv et svar