Klassiker: Marselis vasen

Så er det atter blevet klassiker-tid på bloggen. Marselis vaserne er tegnet af den danske keramiker, Nils Thorsson, for Aluminia tilbage op igennem 1950’erne. Vaserne står i dag som sande klassikere inden for dansk keramik og stentøj. Marselis vaserne er kendetegnende ved deres utroligt flotte glasur og det enkle mønster, som du kan se på billederne nedenfor. Farverne er oftest blå, grønne og bordeaux-farvet, men vaserne fås også i andre farver, hvor specielt vaserne med den gule glasur i mine øjne er fantastisk smukke. Den blå model er og vil dog altid være den jeg forbinder mest med Marselis-designet. Formsproget må siges at være tidsløst og med farvernes genvinden i nutidens indretning, så er Marselis vaserne i dag ret så populære.
Mest Eftertragtede er dog nok den lille buttede model, nærmere betegnet model 2628, samt den store model på dette indlægs store billede, nemlig model 2631.

Nils Thorsson har til Marselis-serien også lavet fade/skåle – og har derudover designet en masse andre ting inden for keramikkens verden, der dog ikke alt sammen lige er i denne stil.

Tryk på “Klassiker”-tagget nederst på siden for at se flere gennemgange af klassisk/skandinavisk design inden for møbler, lamper m.m.

3 4 5 6

Skriv et svar