Klassiker: Model 2209

Denne uges klassiker: Model 2209, er et af de bedst kendte møbeldesigns af Børge Mogensen. Sofaen, der i øvrigt udover denne model også findes som to-pers. og som lænestol, tegnede Mogensen tilbage i år 1963, og hvor produktionen begyndte samme år hos Fredericia Furniture. En produktion, der forsat er kørende den dag i dag. En elegant, klassisk sofa udført med ben i eg, bøg, mahogni og vidst også endda kirsebærtræ, og betrukket med læder – og hvor de kurvede armlæn, den høje ryg og de smukke læder er i højsæde.
Hvis du spørger mig, så bliver sofaen bare smukkere og smukkere jo ældre og mere patineret den bliver. Enkelte skjolder og nuanceforskelle her og der, synes jeg bestemt heller ikke nødvendigvis trækker ned i lige netop tilfældet med denne sofa. Den er kort sagt bare smukkest brugt. Til og med er sofaen her en af Børge Mogensens allermest klassiske og ikke mindst tidløse designs.

Sofaen er et godt billede på, at det i sin tid var Børge Mogensens vision, at skabe møbler til folket og den jævne mand, som det flere steder betegnes. Ikke overraskende var denne sofa også at finde i Mogensens eget private hjem.
Andre danske fabrikanter, såsom Stouby m.fl. har også produceret lignende sofaer – og som skam også er ganske populære. Dog ikke på samme niveau som Børge Mogensens model. Derudover kan sofaen her meget vel sammenlignes en anden Mogensens klassiske sofaer; nemlig Model 2213, som han tegnede året forinden denne 2209’er.

_smp4253_lmodel-2209-leather-sofa-by-borge-mogensen-for-fredericia-8

Tryk på “Klassiker”-tagget her lige nedenfor for at se flere indlæg i netop denne serie her på bloggen.

Skriv et svar