Klassiker: Model 240

Med denne uges klassiker: Model 240 skal vi runde Arne Hovmand Olsen for første gang her på bloggen. Den danske møbelarkitekt, der sikkert kendes bedre som bare Hovmand Olsen, designede tilbage i år 1958 denne lænestol, der blev betegnet Model 240. Stolen, der er udført med selve stellet i teak og ryg og sæde betrukket med uld, er i øvrigt fremstillet hos snedkeren Mogens Kold, hvor også flere andre af Hovmand Olsens i dag populære designs blev fremstillet dengang.

Netop denne stol er en af Hovmand Olsens fineste værker og en ganske eftertragtet vare Hovmand Olsen er i det hele taget et ganske populært navn, hvis designs i den senere tid er blevet mere og mere eftertragtet til trods for at han aldrig opnåede samme popularitet eller udbredelse for den sags skyld, som andre af vores store møbeldesignere fra samme tidsperiode.
Både materialevalg og selve designet og udformningen taler også i den grad for denne Model 240 netop nu, hvor specielt de karakteristiske armlæn må siges at være udtrykket med sig. Ydermere udviklede Hovmand Olsen i sin tid også en sofaudgave af den populære Model 240-lænestol, som du også kan se her nedenfor.

Easy_Chair_Model_240_by_Arne_Hovmand_Olsen_for_Mogens_Kold_green_Web_10_lmodel-240-lounge-chair-by-arne-hovmand-olsen-for-mogens-kold-8e1efe70b680cd4852148b7b11cf5633b

Tryk på “Klassiker”-tagget her nedenfor for at se flere sande klassikere beskrevet her på bloggen.

Skriv et svar