mid-century-modus-chair-ottoman-by-kristian-solmer-vedel-for-soren-willadsen-4

Klassiker: Modus-serien

Denne uges klassiker: Modus-serien er såmænd en lille serie af møbler, bestående af lænestol, skammel og multifunktionelt bord. Serien er tegnet af møbelarkitekten Kristian Solmer Vedel i år 1963 og fremstillet hos snedkermester Søren Willadsen, der også har fremstillet møbler for bl.a. Nanna Ditzel og Finn Juhl. Kristian Vedel er i den bredde befolkning langt mest kendt for sine velkendte fugle i træ, der fortsat er et kæmpe hit, men ser man udelukkende på hans møbeldesigns, så er Modus-serien her vel nok han bedst kendte design – specielt lænestolen.

Modus-serien, der i øvrigt er udført i palisander, er kendetegnende ved det karakteristiske stel, eller sarg som det også kaldes, der går igen på både stolen, skammel og bordet. Idéen med serien var fra Vedels side at skabe en række møbler med mange kombinationsmuligheder. Bordet ses både med og uden plade i enten glas eller træ og så også i en udgave med stor skål/bowle. Stolens arm- og ryglæn samt den tilhørende skammel er betrukket med sort læder. Så vidt jeg ved af, findes den ikke originalt polstret på anden måde. Dog findes stolen også uden armlæn.
Senere blev Modus-serien udvidet med spiseborde og tilhørende spisebordsstole, men disse blev aldrig samme succes.

rosewood-leather-easy-chair-kristian-solmer-vedel-1963e8eaab92af67001c80a4aaae52fc2c2emid-century-modus-chair-ottoman-by-kristian-solmer-vedel-for-soren-willadsen-4fatd16413614132_l

Tryk på “Klassiker”-tagget her lige nedenfor for at se flere sande klassikere beskrevet i denne serie her på bloggen.

Skriv et svar