Klassiker: Panton avisholder

Avisholder, magasinholder, bladholder – kært barn har mange navne. Faktum er, at Verner Panton er arkitekten bag en af de fedeste af slagsen på markedet, hvis du spørger mig. Fælles for mange af de fleste af dem er, at de alle er fra en tid for længe siden og denne specifikke avisholder her, er af Verner Panton. Det præcise årstal for designet samt hvem der egentlig står bag produktionen, har jeg desværre ikke kunne finde frem til. Dette arbejder jeg dog i øjeblikket på at finde ud af.
Min teori er dog, at avisholderen er tegnet omkring år 1955, hvor Panton tegnede Bachelorstolen, da de formsprogsmæssigt ligger op ad hinanden. Dermed kan producenten også tænkes at være den samme; nemlig Fritz Hansen.

Pantons avisholder er fremstillet i både ruskind, kernelæder og ikke mindst kanvas. Den sidstnævnte er vel sagtens den mest klassiske, men samtidig vel nok den mest populære, når det gælder hans avisholdere. De er meget in i denne tid, men pas på du ikke ender en god efterligning, som der eftersigende også skulle være produceret. Pantons model er alle med stel af forkromet eller rustfrit stål. Endvidere er Verner Panton også arkitekten bag endnu en avisholder – eller magasinholder om man vil. En 160 cm. høj stander, der er produceret hos Fritz Hansen.

_dsc7154_mg_1592_1avisholder3

Tryk på “Klassiker”-tagget her nedenfor for at se flere sande klassikere beskrevet her på bloggen.

Skriv et svar