202_3_important_design_june_2013_poul_kjaerholm_pk_9_chairs_set_of_six__wright_auction

Klassiker: Tulipanstolen

Denne uges klassiker: Tulipanstolen, eller PK9 som den oprindeligt er navngivet, hører til i ligaen blandt møbelarkitekten Poul Kjærholms fineste værker. Kjærholm designede spisebordsstolen i år 1960/61 og som vi kender det fra hans oprindelige designs, så var det hos E. Kold Christensen at de blev fremstillet. Den dag i dag produceres stolen fortsat, hvilket nu foregår hos Fritz Hansen.
Tulipanstolen er, som det jo var meget kendetegnede for Poul Kjærholms kreationer, en meget elegant og stilfuld stol, der med sine letbøjelige ben nærmest svæver på gulvet. Den bagerste af de tre ben er endvidere en smule længere end de to forudgående ben, hvilket sikrer en god og sikker siddekomfort når du sætter dig og læner dig tilbage på stolen.

Stolen er udført i stål og betrukket med læder i farverne brun, sort og rødlig – hvilket også går igen med en række af Kjærholms andre kendte møbelklassikere. Tulipanstolene er dog langt fra billige at få hænderne i. Et sæt bestående af seks af de originale oprindelige stole er bl.a. blevet solgt på auktion herhjemme for intet mindre end 375.000 kr., hvilket svarer til 62.500 kr. pr. stol. Med til dén historie hører også, at netop Poul Kjærholms designs for nogle år tilbage var dét, der var steget mest i pris og hvor efterspørgselen fra ind- og udland var allerstørst.

213_3_scandinavian_design_november_2015_poul_kjaerholm_pk_9_chairs_set_of_four__wright_auctionsmp_1708a_org_z326_4_scandinavian_design_november_2014_poul_kjaerholm_pk_9_chairs_pair__wright_auction2841-5634-pair-of-pk-9-chairs

Tryk på “Klassiker”-tagget her nedenfor for at se flere sande klassikere inden for dansk og skandinavisk design her på bloggen.

Skriv et svar