Klassiker: Poeten

Poeten er et af Finn Juhls mest kendte værker verden over. Sofaen er tegnet af Finn Juhl tilbage i 1941 – faktisk til hans eget hjem. Det er først i 1959 at sofaen bliver navngivet Poeten, da den da blev brugt i filmen “Poeten og Lillemor”. Sofaen er oprindeligt produceret af Finn Juhl faste samarbejdspartner, Niels Vodder, men er efterfølgende også blevet produceret hos Hansen & Sørensen og nu den dag i dag hos OneCollection.

Poeten, der blev fremvist på Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1941, er hvad man kalder et overpolsret møbel. Sofaen blev dog ændret lidt i designet i løbet af 1950’erne – af præcis hvilken grund, ved jeg desværre ikke. Desuden er tykkelsen på benene blevet mindre, hvis man kigger på de tidlige modeller af Niels Vodder og Hansen & Sørensen og så de senere modeller samt der produceres i dag. Sofaen består af betræk af stof og ben af teaktræ.
Poeten er et dyrt og også et relativt sjældent møbel – specielt de tidlige modeller fra Niels Vodder kan opnå høje hammerslag, når de af og til ses i handel. Nedenfor her ses også en meget tidlig såkaldt unikamodel af Poeten-sofaen.

poet1 juhl
Til venstre/øverst ses en tidlig unikamodel af Poeten, “Den Rigtige Poeten” bliver den kaldt. Forskellen ses tydeligt i forhold til modellen vi i dag kender som klassikeren.

Tryk på “Klassiker”-tagget for at se flere gennemgange af sande klassikere.

Skriv et svar