Klassiker: Radius

Der er temauger på bloggen i disse uger, og denne uges klassiker er derfor fra vores fantastiske designarv inden for belysning her i Skandinavien. Denne uge runder vi et af de mere ukendte og ikke mindst også ubeskrevne navne af lampearkitekterne, nemlig Erik Balslev, der da også vidst kun har designet enkelte lamper.
Ugens klassiker hedder Radius – tegnet af Balslev så sent som i år 1977 og udført i tre forskellige størrelser, eller modeller om man vil, der er henholdsvis hedder Radius 1, Radius 2 og Radius 3, alt efter skærmsystemet på den enkelte lampe. Modellen Radius 1, der er den mindste og mest simple af modellerne, kan måske være tegnet og produceret allerede i 60’erne.

Udover denne Radius-serie står Erik Balslev som nævnt kun bag enkelte få andre lamper, der dog alle har det til fælles med netop denne Radius, at de alle er produceret hos Fog & Mørup, der var landet mest produktive og ikke mindst udforskende lampeproducent fra denne tid. Radius-pendlen er ydermere klart den mest eftertragtede af Balslevs få lamper, og den er den dag i dag ikke i produktion.

images
(Radius)

Tryk på “Klassiker”-tagget her nedenfor for at se flere fra klassiker-serien beskrevet her på bloggen.

Skriv et svar