dz0029-6-original

Klassiker: Savbukkestol CH28

Wegners Savbukkestol CH28 er ugens klassiker her på bloggen. Hans J. Wegner tegnede denne lænestol, eller Savbukkelænestol om man vil, tilbage i år 1951. Stolen blev produceret hos firmaet Carl Hansen & Søn, der fortsat den dag i dag producerer en række af Wegners designs – inkl. stolen her. Stolen blev oprindeligt produceret i en kombination af eg og teak, men i dag har man hos producenten Carl Hansen & Søn udskiftet teaktræet med valnød af rent og skær hensyn til bæredygtigheden. CH28 findes endvidere både i rent træ og med sæde og ryg betrukket i læder og stof.

Lænestolen her er så at sige nært beslægtet med Wegners ligeledes kendte spisebordsstol, nemlig Savbukkestolen, eller CH29 som den oprindeligt hedder, der er designet ét år senere end CH28, i år 1952. Både form- og stilmæssigt ligger de to stole ret så meget op ad hinanden, og denne uges klassiker menes da også at være en direkte forløber for Savbukkespisebordsstolen. Disse Savbukkestole er også nær beslægtet med foldestolen som princip – og i bund og grund minder stolene, og dermed også denne CH28 her jo ganske meget om en fastfrosset klapstol.

ch28-easy-chair-hans-wegner-carl-hansen-and-son-43018612_lch-28-teak-sawback-chair-by-hans-wegner-for-carl-hansen-1950s-8ch-28-teak-sawback-chair-by-hans-wegner-for-carl-hansen-1950s-3hans_j_wegner_ch_28_sawbuck_chair_carl_hansen_son_04_d6033852

Tryk på “Klassiker”-tagget her nedenfor for at se flere sande klassikere beskrevet her på bloggen.

Skriv et svar