Klassiker: Spisebordsstol nr. 42

Denne uges klassiker kommer fra møbelarkitekten Kai Kristiansen. I midt-50’erne tegnede han en god håndfuld møbler, der stort set alle fortsat er mere eller mindre populære – specielt klassikeren her, Spisebordsstol nr. 42, der nærmere betegnet er tegnet af Kai Kristiansen i år 1956-57.
Stolen er produceret hos snedkermester Schou Andersens Møbelfabrik i Vejen, og er udført med stel af enten palisander, ege- eller teaktræ, samt med sæde og ryglæn betrukket med stof eller læder. Spisebordsstol nr. 42 er den dag i dag ikke i produktion.

Spisebordsstolen er lige nu, med dens elegante og spidse design og formsprog, ret så eftertragtet – og det er faktisk selvom stolen ikke hører til blandt de hverken mere kostbare eller sjændne møbler, vi her i Danmark har at byde på. Stolen blev i øvrigt vidst, i takt med at retrobølgen drev ind over os her i Danmark, mere og mere populær – igen, også fordi den prismæssigt er nem at komme nærheden af.

2243612_lmodell-42-esszimmerstuehle-von-kai-kristiansen-fuer-schou-andersen-1965-6er-set-03dc-kai-kristiansen-no42-black-vinyl-4-34

Tryk på “Klassiker”-tagget her under for at se flere sande klassikere blive gennemgået her på bloggen.

Skriv et svar