Klassiker: Finn Juhl-skålene

I år 1950 tegnede Finn Juhl et par skåle – en stor, en lille og så to der i mellem. De fire skåle fik han produceres hos ingen ringere end Kay Bojesen, som jo er kendt for sit træarbejde. Skålene er dog angiveligt ikke udført af Bojesen selv, men af Bojesens trædrejer, Magne Monsen.
Skålene er udført i teaktræ og håndlavet af ét stykke helt træ for at opnå det bedste og samtidig mest naturlige endelige resultat.
Bløde, organiske og ikke mindst dynamiske former – præcis som vi kender det fra Finn Juhl, og det er medvirkende til at skålene også i dag er meget moderne.

Dette blogindlægs store billede er af den store og kostbare model. En yderst sjælden ting, når der er tale om de oprindelige gamle skåle fra Bojesens folk – og de godt kan altså løbe op mange, mange tusinde kr. for bare én skål af den store model. Billedet her nedenunder er af den mindste og samtidig mest gængse af skålene tegnet af Finn Juhl. Kay Bojesen har også selv tegnet en række skåle i forskellige størrelser og træsorter, der dog ikke har opnået samme status som disse tegnet af Finn Juhl.
Den dag i dag nyproduceres den mindste af skålene hos Architectmade, mens de andre tre modeller ikke er i produktion, og derfor i sagens natur er sjældne og meget eftertragtede.

finn juhl 2

Tryk på “Klassiker”-tagget her under for at se flere gennemgange af sande klassikere her på bloggen.

Skriv et svar