Klassiker: Thumb Chair

Med denne uges klassiker: Thumb Chair, skal vi til Sverige – nærmere betegnet Arne Norell. Den svenske arkitekt, der i øvrigt er en af sværvægterne inden for svensk møbeldesign, er vel sagtens bedst kendt her i Danmark for hans design af sin Scirocco-Safaristol fra 1964 – men Norell har også tegnet tidligere designs, der for mig hvert fald er mere interessante. Et af disse designs er denne Thumb Chair, eller Tommelfingerstolen om man vil, som han tegnede tilbage i 1952, hvor stolen blev fremstillet hos Gösta Westerberg i hjemlandet Sverige. Stolen blev fremvist første gang på Önskehem’s Udstillingen samme år.

Jeg har gennem tiden erfaret, at stolen her flere steder rundt omkring betegnes som at være fra 1940’erne, men den skulle altså være tegnet lidt senere, nærmere betegnet i år 1952 – en god håndfuld år før Norell etablerede eget firma. Formsproget kunne dog retfærdigvis sagtens lede tankerne en årti tilbage til de mere kurvede og bløde 40’ere. Thumb Chair er et såkaldt overbetrukket møbel, fremstillet med ben i teak og bøg og med sæde og ryg betrukket med stof og læder – og også netop på grund af stolens meget moderne udtryk, er den også et dyrt og meget eftertragtet møbel.

Arne Norell, Thumb Chair, 1940sarne norell, thumb4_2189827_easy-chair-the-thumb-designed-by-arne-norell-for-g-682x10249670876_bukobject

Tryk på “Klassiker”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne serie her på bloggen.

Skriv et svar