Klassiker: Trava

Denne uges klassiker her på bloggen er svensk og kommer fra den Carl Thore – eller Sigurd Lindkvist, som den svenske designer faktisk rigtigt hedder. Navnene Carl og Thore var hans mellemnavne og endte med at blive synonymet til hans forskellige lampedesigns i denne periode. Trava-pendlen her, der er hans mest udbredte og bedst kendte design, er tegnet i starten af 1960’erne og produceret hos firmaet Granhaga Metalindustri i Sverige, hvor Carl Thore selv var ansat som både salgschef og designer indtil år 1981.
Trava er et svensk ord for at stable ting oven på hinanden, og kommer af lampens opbygning, der kan variere alt efter hvilken størrelse. Pendlen, der i øvrigt er udført i metal, findes altså i flere forskellige størrelse og former – men fælles for dem alle er, at de giver et utroligt dejligt lys.

Lampen er altså som nævnt produceret hos virksomheden Granhaga Metalindustri i Sverige – og ikke hos danske Fog & Mørup, som det ellers er blevet en gængs opfattelse rigtig mange steder. Det kan skyldes den meget simple grund, at der i denne tid blev produceret mange lamper i netop denne stil, og også af Fog & Mørup.

(Billedet øverst er fra berggallery.se)

Tryk på “Klassiker”-tagget her under for at se flere gennemgange af sande klassikere her på bloggen.

Skriv et svar