KUNST: Tag med på en fabelagtig rumrejse

Ét værk. Et rum i rummet. Et voldsomt, hvirvlende, overvældende kraftfelt, indkapslet i et kæmpe, lysende skrin, hvor det tilsyneladende er fastfrosset i et splitsekund af stilstand: The Flux and the Puddle er landet lige midt i Store Sal. Som et slags vidunderkabinet af figurer og formationer, hvor alt fra bananbærende myrer til krystalliserede varulve er samlet i en storstilet fortælling om livsformer, skabelse, opbrud, forvandling og undergang. The Flux and the Puddle af den canadiske kunstner David Altmejd er fra 2014 og markerer premieren på en ny udstillingsserie Louisiana One Work.

David Altmejd har med The Flux and the Puddle skabt et af det seneste års mest opsigtsvækkende værker inden for skulptur og installation. En fascinerende og skræmmende tour de force, der handler om kroppen og dens plads i verden.

The Flux and the Puddle er fra 2014, og det kan minde om barokkens “wunderkammer”, men udsat for eksplosiv modernitet – dét, man fristes til at kalde vores egen “Big Bang-æra”. David Altmejd, der er født i Canada i 1974, presser nemlig her forestillinger om og repræsentationen af kroppen og alle dens egenskaber til det yderste. Resultatet bliver en gigantisk model med referencer til såvel økosystemer som computerkredsløb.

The Flux and the Puddle måler 328 x 640 x 714 centimeter, og med sine figurer og formationer i bl.a. voks, spejl, gips, akrylmaling, latex, fjer, keramik, blæk, træ, ståltråd og kvarts placeret i uoverskuelige mange plexikasser er værket en helt usædvanlig oplevelse.

Værket ejes af Collection Giverny Capital, deponering på Musée National des Beaux-Arts du Québec.

LOUISIANA ONE WORK
DAVID ALTMEJD
The Flux and the Puddle
12.11.2015 – 31.1.2016

En tanke om “KUNST: Tag med på en fabelagtig rumrejse

Skriv et svar