Nanna Ditzel fylder 93 år i dag

Det er i dag Nanna Ditzels fødselsdag – og det markerer jeg naturligvis her på bloggen med en lille top-3. Hun blev født d. 6/10-1923 og døde så sent som i år 2005 som 82-årig. Nanna Ditzel, der var kvindelige fanebærer og et stort kvindeligt forbillede i en ellers mandsdomineret verden, var altså netop i dag blevet 93 år gammel. Tjek mit portræt af hende ud herinde fra tidligere i år, hvis du vil vide mere om hendes karriere og værker.

Her under får i hermed en lille top-3 over mine favoritter af Nanna Ditzel.

3. Oda lænestol, tegnet i år 1956 af Nanna og Jørgen Ditzel. Stolen går også under navnet Ammestolen, formentlig fordi den havde god plads og gav behagelig støtte til en ammende mor med sit barn i favnen. Lænestolen var ikke i produktion i ret mange år tilbage i tiden efter lanceringen, men produceres for ny igen i dag. De oprindelige stole er derfor meget sjældne. Lænestolen fik endvidere aldrig et officielt navn af Ditzel-parret, men den nu relancerede stol er nu blevet navngivet ”Oda Chair” som en hyldest til japanske professor og møbelsamler Noritsugu Oda, som var en god ven og supporter af Nanna Ditzel og hendes arbejde gennem tiden.
br_2114408br_2114405

2. Ring sofa, tegnet i år 1958, og ligeledes af både Jørgen og Nanna Ditzel. Sofaen er kun fremstillet i eftersignede ganske få eksemplarer, og designet udspringer selvfølgelig fra klassikeren Ring-stolen.
100187_uav0cfghs1100187_8oulbazvv9

1. Allé sofa, tegnet omkring år 1949-50. Ikke blandt Nanna Ditzels bedst kendte og mest udbredte værker, og den findes da også i mange forskellige udtryk i form af stof og læder. Én ting kan man dog ikke tage fra den lige meget, hvordan den må være betrukket; formmæssigt er den topmoderne. Dette eksemplar betrukket i læder er fantastisk.
nanna_ditzel_all_sofananna_ditzel_all_sofa_bagfra

Tryk på “Nanna Ditzel”-tagget her under for at se flere blogindlæg om hende og hendes designs her på bloggen.

Skriv et svar